REGULAMENT

REGULAMENT

 REGULAMENT

ATENTIE! Detalii despre desfasurarea Saptamanii europene!

Săptămâna Europeană în școli se va desfășura în perioada 5 - 9 februarie 2024.

În această perioadă profesorii și elevii vor face lecțiile de informare și în paralel, elevii vor lucra asupra eseurilor, desenelor și picturilor, ulterior, de pe data de 12 - 13 februarie, fiecare instituție de învățământ va alege câte 1 lucrare dintre cele mai reușite, 1 eseu și 1 desen pe care le vor expedia Direcțiilor Educație Raionale în format fizic.

* Lucrările vor fi selectate conform criteriilor de mai jos.

Începând cu 14 februarie, Direcțiile raionale vor începe examinarea lucrărilor primite și vor transmite câte 3 lucrări selectate per raion, 3 eseuri și 3 desene către Centrul Republican pentru Copii şi Tineret ARTICO, până pe data de 16 februarie. Lucrările vor fi transmise în format fizic și electronic, (este important în ambele formate pentru ca acestea să nu să piardă).

* Lucrările vor fi selectate conform criteriilor de mai jos.

 Odată cu recepționarea tuturor lucrărilor, Centrul ARTICO va face selectarea finală a eseurilor și desenelor până la data de 20 februarie, prin intermediul Comisiei stabilite de către Centrul ARTICO. Toate lucrările finale vor fi transmise către compania SCP PARSEC SRL, urmând să fie distribuite pe pagina web moldovaeuropeana.md, iar desenele fiind expuse într-o expoziție la Președinția Republicii Moldova.

Regulamentul Concursului Republican „MĂRTIȘOR din fir de vis”.

REGULAMENT

409920630 868458358408294 6758224249850545025 n  A treia ediție a concursului republican ,,A chance, une chance, eine chance” a adus de această dată rezultate remarcabile pe arena educațională a raionului Fălești.

  În lista laureaților, luând Premiul Mare (nivelul I), a fost plasat Frasin David, elev în clasa a III-a, IPG ,,I. Dumeniuk”, s. Călugăr, ghidat de profesoara de limbă engleză Frasin Marina.

  Unul din cele două Premii Speciale (nivel I) a fost acordat participantelor Tălămbuță Amelia și Stoian Nicoleta, clasa a IV-a din IP LT ,,M. Eminescu”, or. Fălești. Profesoara de limbă engleză care le-a încurajat este dna Tiron Oxana.

  Realizările acestor copii nu numai că aduc mândrie comunității educaționale din raion, dar reprezintă și o sursă de inspirație pentru alți elevi care vor dori să participe la concurs.

  Pasiunea și dăruirea, atât a elevilor, cât și a cadrelor didactice implicate, au dovedit că talentul și efortul depus pot fi recunoscute și apreciate la nivel național, ilustrând că potențialul local poate străluci în lumina competițiilor republicane. 

  Sincere felicitări câștigătorilor!

Copie a Spune mi o poveste pentru suflet 1  Gimnaziul “Grigore Vieru” în parteneriat cu Consiliul Parohial al parohiei "Sf.M.Mc.Dimitrie" din satul PERERITA, raionul Briceni, Republica Moldova, are aleasa bucurie să invite gimnaziile și liceele  să participle în cadrul Concursului interdisciplinar „Spune-mi o poveste pentru suflet” Ediția II-a.

  Link pentru înscrierehttps://forms.gle/XFXa8VBRmxGYG1Bo8

  P.S. Satul Pererita este satul de baștină a marelui poet Grigore Vieru.

REGULAMENT

 

Rezultatele etapei rationale a concursului republican pentru elevi ,,A chance, une chance, eine chance”, ediția a III-a

  Importanța unui concurs de limbi străine stă în promovarea și dezvoltarea abilităților lingvistice, stimularea interesul pentru învățarea unei limbi străine și oferă participanților oportunitatea de a-și testa cunoștințele într-un mediu competitiv. De asemenea, astfel de competiții pot spori înțelegerea culturală și pot încuraja comunicarea interculturală.

  În acest an, concursul republican ,,A chance, une chance, eine chance”, cu genericul EcultFood, a avut drept scop dezvoltarea cunoștințelor culinare într-o limbă străină și aprecierea pentru diversitatea culturală.

  Și de această dată, elevii au fosc atrași de tematica captivantă, prezentând 62 de produse în format tradițional și digital, din 18 instituții de învățământ din raion.

  Produsele câștigătoare au fost propuse pentru etapa republicană.

  Adresăm un sincer cuvânt de mulțumire elevilor și profesorilor implicați în ghidarea și sprijinirea acestora pe parcursul competiției.

REZULTATE CONCURS.

Rezultatele etapei raionale a concursului republican pentru elevi ,,Limba noastră-i o comoară”, ediția a VII-a.

     Concursurile internaționale,  republicane și raionale pentru elevi  sunt o cale eficientă de promovare a imaginii personale atât a elevului,   cât   și a  instituției școlare în care acesta își face studiile.

    Din multitudinea de competiții intelectuale, Concursul republican ,,Limba noastră –i o comoară”,  lansat de MEC, vine cu obiectivele de a promova modelul vorbitorului cult de limbă română, de a disemina bunele practici de sporire a interesului pentru comunicarea corectă a întregii societăți în limba română, de a demonstra competențe civice, morale și interpersonale ale elevilor, dar și de a promova lectura și beneficiile ei. 

       Și în acest an școlile raionului Fălești au   participat destul de activ la concurs.

   
Copyright © 2024 Direcţia Generală Educaţie şi Cultură Făleşti. Toate drepturile rezervate.
© DGEC FALESTI