icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

banner  Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO invită elevii cu vârsta cuprinsă între 11-16 ani să creeze individual sau în grup un spot video ce promovează satul/localitatea/orașul natal drept atracție turistică. Concursul „Descoperă ACASĂ” are drept scop promovarea locurilor pitorești și a locațiilor turistice din Republica Moldova prin intermediul spoturilor video realizate de elevi, astfel dezvoltând competențele digitale a acestora și dragostea față de plaiul natal.

Spotul video transmis în concurs va demonstra imagini video despre localitatea de baștină, locuri pitorești din localitate, povestiri istorice legate de localitate, legende despre anumite obiecte, monumente, ș.a. în conformitate cu Regulamentulhttps://bit.ly/3jXflPW

Spotul video trebuie transmis în perioada 31 iulie -28 august 2020, completând formularul dat: https://forms.gle/7JVCAUB4SD5Bj6g49

Rezultatele concursului urmează a fi postate online pe pagina: www.artico.md în data de 01 septembrie 2020.

Participarea la concurs este gratuită și nu există nici o taxă de participare.

Persoana de contact: Pasat Maria, specialist superior

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 
Concurs național de creație literară cu genericul „Orașul meu”
Dragi elevi și profesori, iubitori ai creației literare!

În contextul situației epidimiologice din ţară Ministerul Educației, Culturii și Cercetării informează cu referire la desfășurarea concursurilor extrașcolare, stabilite conform Programului activităților extrașcolare în învățământul primar și secundar, ciclul I și II (ordinul 1619/2019). 

  La data de 09 martie 2020, în or. Drochia, o echipă din 6 elevi de la LT ,,M.Eminescu” și LT ,,I.Creangă” a participat la jocul intelectual ,,Cunoaște-ți Parlamentul”, ediția a III-a, etapa regională, organizat de Parlamentul Republicii Moldova în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării Republicii Moldova.

  Primăvară, zâmbete, bucurii, speranță, mărțișoare! La data de 02 martie 2020, în incinta IPLT “A. Pușkin”, în cadrul săptămânii Limbii și literaturii române în liceu, s-a desfășurat activitatea extracurriculară cu genericul:“ Pe aripi de vânt și dor  V-am adus un mărțișor”.

       În pragul primăverii, elevii împreună cu profesorii din IP LT ,,Mihai Eminescu"   și IP LT  ,,I.Creangă,, au adus tuturor un zâmbet pe buze și o rază de soare în suflet, pregătind cu multă îndemânare o expoziții  minunate  de mărțișoare  cu genericul ,,Primăvară în suflet" , ,,Primăvara începe cu tine,, .

     În contextul sărbătorilor calendaristice și religioase, la 28.02.2020,  în L.T. „A.Pușkin”, Fălești, s-a desfășurat sărbătoarea „Maslenița-2020”. Elevii claselor primare, ghidați de învățători, au pregătit o activitate teatralizată, dedicată obiceiurilor și tradițiilor  legate  de această sărbătoare.    

  La 23 februarie 2020, în incinta CCACT,  s-a desfășurat ședinta de informare a membrilor Consiliului raional al Elevilor.

  În cadrul ședinței  elevii au prezentat activitățile CLE  desfășurate în primul semestru al anului de studiu 2019-2020 și au fost informați despre oportunitățile de care pot beneficia, aplicând la Consiliul Național al Elevilor. Pe parcursul activității membrii au  venit cu propuneri de activități pentru a consolida membrii echipei CRE și au discutat posibilitățile de realizare a acestora. Galerie foto.

  Duminică, 16.02.2020, echipa de elevi Roboking din IP Gimnaziul „Eugen Coșeriu”, s.Catranîc au participat la Competiția națională de robotică FIRST LEGO League 2020 realizat în municipiul Chișinău în cadrul Proiectului USAID CEED II și Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC (ATIC).

   Timpul  s-a  scurs  prea  repede  și  iată,   că  în  data  de  10  februarie  2020   elevii  din  clasa  I  ai  IP  Gimnaziul ,,Diomid  Gherman”,  s.Risipeni  au  celebrat  cele  100  zile  de  școală. 

         „Pace, Pace Lumii” a fost rugăciunea, rostită muzical cu mult drag, asumare, grijă, pasional, responsabil, convingător, armonios, de cei peste 200 de participanți ai Sărbătorii raionale cu acelaș generec, ce s-a desfășurat duminică, 16 februarie 2020, în incinta Casei de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Eleonora Găină” or.Fălești.

   
Copyright © 2024 Direcţia Generală Educaţie şi Cultură Făleşti. Toate drepturile rezervate.
© DGEC FALESTI