icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

   În perioada 11 martie-26 aprilie 2024, s-a desfășurat Concursul regional ,,EcoSalvator’’ organizat de către Movila Mariana, profesor de biologie și geografie în IP Gimnaziul Musteața.

   La data de 29 aprilie, juriul a avut o sarcină dificilă de a evalua performanțele fiecărui participant și să identifice cele mai bune Produse elaborate. În cadrul concursului regional au participat 127 de elevi din 36 instituții.  Elevii au demonstrat prin produsele și compentențele lor o varietate de calități esențiale, inclusiv creativitate, relevanță, impact și aplicabilitate. Astăzi, vă prezentăm rezultatele concursului, identificând cei mai curajoși elevi, care iubesc mediul ce ne înconjoară și  profesorii care i-au îndrumat pe acești tineri cercetători către succes.

   Aducem  sincere mulțumiri cadrelor didactice pentru dedicație și efortul depus în ghidarea acestor elevi, motivându-i și încurajându-i pe parcursul întregului proces de participare la concurs.

index1

   În acest context exprimăm recunoștință doamnei JITARI ELENA, şefă SPEM, DGEC Fălești pentru ghidare, îndrumare și asistență logistică în organizarea și promovarea concursului EcoSalvator. Galerie foto.

    La data de 5 aprilie, juriul concursului „Călători în Dimensiunea Fizicii” pentru secțiunea a III-a  „Fizica în acțiune” a avut o misiune deloc ușoară: să identifice cele mai bune Produse STEM/STEAM.

    În această secțiune a concursului, 61 de elevi din clasele a VI-a - a IX-a din 12 instituții a raionului Fălești și-au pus imaginația și abilitățile la lucru, creând 49 de produse extraordinare.

    Elevii au demonstrat prin produsele lor o varietate de calități esențiale, inclusiv creativitate, relevanță, impact și aplicabilitate. Fiecare creație a reflectat un angajament profund față de învățarea activă și explorarea fizicii într-un mod inovator și captivant.

    Astăzi, avem onoarea să vă prezentăm ultimele rezultate pline de inspirație a concursului.

    Facem cunoștință cu cei mai curajoși elevi care iubesc fizica și cu profesorii care i-au îndrumat pe acești tineri cercetători către excelență.

    Mulțumim cadrelor didactice pentru dedicarea și eforturile lor în ghidarea acestor elevi, motivându-i și încurajându-i pe parcursul întregului proces de participare la concurs. Fără susținerea lor neobosită, succesul acestui eveniment nu ar fi fost posibil.

    Lucrările elevilor din cadrul celor 4 secțiuni ale concursului vor putea fi admirate în broșura digitală „Fizica prin ochii copiilor”, ce va fi publicată mai târziu. Această broșură va oferi o platformă de inspirație și împărtășire a creativității și pasiunii pentru fizică manifestate de către tinerii noștri cercetători.

    Să aplaudăm împreună realizările lor remarcabile și să ne inspirăm de la această generație tânără de exploratori ai științei! Galerie foto.

REZULTATE

 

Inga Bînzari, specialistă în cadrul DGEC Fălești,
profesoară de fizică IP Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”

   Stimate cadre didactice, dragi elevi,  proba I a etapei raionale a concursului de lectură ,,Citind, învăț să fiu” s-a încheiat la data de 25.03.2024. La această etapă membrii comisiei de concurs, au jurizat 48 produse (cărți,jurnale electronice) elaborate în diferite platforme și aplicații digitale, deosebite prin conținut, inovative,realizate cu acuratețe, cu imagini calitative, sunt indicate toate informațiile solicitate (nume/prenume, clasa,învățător, instituția, localitatea), mesajul operei este reflectat în conținutul lucrării. Dragi elevi, felicitări pentru rezultatele obținute, pentru participare și implicarea sârguincioasă de care ați dat dovadă !

Atenție ! La etapa 2 raională, participă elevii învingători care au obținut premiul mare și câștigătorii locului I

carte

,,Există foarte puține moduri de a expansiona lumea copilului tău. Dragostea pentru cărți e cea mai bună .
(Jacqueline Kennedy)

Etapa locală a Concursului Raional de lectură ,,Citind, învăț să fiu”, ediția 2024, cu genericul ,,Tu iarbă, tot ai mamă ?”  a luat sfârșit la data de 5 martie.

Direcția Generală Educație și Cultură Fălești  mulțumește instituțiilor înscrise la concurs, coordonatorilor locali, învățătorilor și elevilor participanți. Învingătorii etapei locale sunt admiși  la etapa raională, proba1 – elaborarea revistei electronice.

Lista elevilor învingători ai etapei locale la Concursul Raional de lectură ,,Citind, învăț să fiu”

ATENȚIE – CONCURS!!!

Stimați colegi!
A fost lansată cea de-a doua ediție a concursului-recital de poezie creștină și patriotică „Lumină din Lumină”.
Rugăm respectuos   instituțiile de învățământ din raion să se implice cât mai activ în concurs!!!

𝐂𝐨𝐧𝐜𝐮𝐫𝐬-𝐫𝐞𝐜𝐢𝐭𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐩𝐨𝐞𝐳𝐢𝐞 𝐜𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢𝐧𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐩𝐚𝐭𝐫𝐢𝐨𝐭𝐢𝐜𝐚̆

Episcopia de Bălți (fostă a Hotinului), în parteneriat cu Teatrul Național ,,Vasile Alecsandri” din mun.Bălți, organizează concursul-recital de poezie creștină și patriotică „Lumină din Lumină”.

Episcopia de Bălți (fostă a Hotinului), a Mitropoliei Basarabiei, cu binecuvântarea Preasfințitului Antonie, Episcopul de Bălți, anunță organizarea concursului-recital de poezie creștină și patriotică „Lumină din Lumină”, care se va desfășura în perioada 8 martie – 25 aprilie 2024.

La concurs sunt invitați să participe elevi și studenți din clasele V-XII, îndrăgostiți de poezie, cu dragoste de patrie și credință, din municipiul Bălți, Raioanlele Briceni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Ocnița, Rîșcani, Sîngerei și Soroca.

Protecția naturii este o măsură preventivă
de a împiedica ceva rău;
reconstrucția ecologică o măsură curative
 de reparare a răului comis.
 P. Banarescu

  poză Dragi elevi, cadre didactice, vă invităm să participați la Concursul regional EcoSalvator, ce are ca scop conștientizarea și promovarea  importanței biodiversității, de a vă exprima creativitatea și cunoștințele legate de conservarea și protejarea mediului înconjurător ce are o importanță vitală în viața noastră de zi cu zi.

  • Lucrările vor fi transmise la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • Perioada de transmitere a lucrărilor este până la data de 26 aprilie 2024;

Așteptăm cu nerăbdare creativitatea și implicarea voastră, succes!

REGULAMENT

 ScratchFizix Challenge 1   În urma jurizării produselor din secțiunea a IV-a „ScratchFizix Challenge” din cadrul concursului „Călători în Dimensiunea Fizicii”, suntem bucuroși să felicităm elevii și cadrele didactice pentru rezultatele lor excelente. Participanții, elevi din clasele a V-a – a IX-a, din 8 instituții ale raionului Fălești, au reușit să descopere și să codifice fenomenele fizice în SCRATCH.

    Inițiat de către Direcția Generală Educație și Cultură în colaborare cu IP Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Fălești, Concursul își propune să promoveze învățarea activă și să stimuleze interesul pentru fizică, să dezvolte capacitățile intelectual-creative și să popularizeze specialitățile din domeniul științelor și IT în rândul elevilor.

    Această a III-a ediție a programării Scratch a reprezentat o oportunitate deosebită pentru elevi să exploreze conceptele fizicii prin intermediul tehnologiei și să-și demonstreze creativitatea într-un mod inovator.

     Succes premianților locurilor I și II, care vor reprezenta raionul Fălești la Concursul Regional Junior Scratch Coder.

    Apreciem eforturile tuturor participanților și contribuția cadrelor didactice în încurajarea și îndrumarea elevilor pe parcursul acestei călătorii captivante în lumea fizicii și programării.

    Felicitări din partea întregii echipe organizatoare și a comisiei de jurizare pentru succesul acestui eveniment și pentru promovarea educației inovatoare!

index1
Inga Bînzari, specialistă în cadrul DGEC Fălești,
profesoară de fizică IP Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”

citind  14 februarie – Ziua națională a lecturii, marcată al doilea an consecutiv în Republica Moldova. Tot în această zi, acum 89 ani  s-a născut marele poet al neamului - Grigore Vieru. Cu această ocazie, DGEC Fălești lansează concursul de lectură ,,Citind, învăț să fiu”, ediția 2024 cu genericul: ,,Tu  iarbă, tot ai mamă?”, valorificând personajul ,,mamei” în operele lui Grigore Vieru. La concurs pot participa elevii claselor a III-a și a IV-a din instituțiile școlare din raion ce vor fi înscriși în competiție de cordonatorul din instituția educațională. Toate detaliile cu privire la modalitatea de participare și desfășurare a concursului le găsiți în conținutul Regulamentului plasat în link-ul următor:

https://docs.google.com/document/d/1fpA419BQM-EZ9e8AmFtrr4ZnWW4LnyoL/edit?usp=sharing&ouid=110880891245787485045&rtpof=true&sd=true

 Vă invităm să promovăm împreună  lectura, astfel vom asigura viitorul societății cu oameni inteligenți, adepți ai valorilor artistice și promotori ai culturii naționale.

   Coordonator raional - Mihaela Vrînceanu, Specialist principal DMCFPC 

       

 Secțiunea IV Dragi elevi, vă încurajăm să vă înscrieți și să participați cu entuziasm la concursul "Călători în Dimensiunea Fizicii" la secțiunea ScratchFizixChallenge!
  Este o oportunitate minunată de a vă testa abilitățile, creativitatea și pasiunea pentru fizică prin intermediul codării în Scratch.
  Indiferent dacă sunteți începători sau experimentați în programare, acest concurs vă oferă șansa de a vă manifesta creativitatea și de a vă dezvolta abilitățile într-un mod distractiv și captivant.
  Așteptăm cu nerăbdare să vedem ce creații remarcabile veți aduce la viață în lumea Scratch!
  Succes și bucurie în călătoria voastră fizică!
Link pentru înregistrare: https://forms.gle/xR4cEJDgUyoFaS136
   
Copyright © 2024 Direcţia Generală Educaţie şi Cultură Făleşti. Toate drepturile rezervate.
© DGEC FALESTI