Dumnezeu ne-a învrednicit și în acest an de am ajuns la Sfânta și Minunata Sărbătoare a Învierii Domnului Dumnezeu și Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

  În această zi luminată vrem să aducem mulțumire Bunului nostru Dumnezeu care ne-a adunat pe toți într-o frumoasă sărbătoare, pentru a aduce vestea Învierii Mântuitorului nostru prin intermediul cântecului la cea de-a XII-a ediție a Festivalului raional al cântecului pascal „Cânta-voi Dumnezeului Meu”, care s-a desfășurat în incinta Palatului raional de cultură „Mihai Volontir”, orașul Fălești.

  În cadrul Festivalului au participat 27 de formații artistice din întreg raionul Fălești. I-am avut alături pe vicepreședintele raionului Fălești, Tudor PALADI și șefa adjunctă a DGEC, Rovena DVORSCHI. Iar activitatea a fost binecuvântată de Protoiereul Mitrofan, Blagocinul Sectorului nr.1 Fălești, Ian Pelin. În holul palatului au fost vernisate expoziții amenajate cu dăruire, promovând valorile tradiționale ale neamului nostru.

  Rugăm pe Dumnezeu să ne dăruiască nouă și lumii întregi pacea sa cea Sfântă pe care a Împărtășit-o ucenicilor în ziua Învierii Sale.

  Aducem plecăciuni gazdei Festivalului, Palatului raional de cultură „Mihai Volontir”, orașul Fălești pentru buna organizare și desfășurare a Festivalului.

  Pacea și bucuria Învierii să pătrundă în fiecare casă, în fiecare familie, în inima tuturor, și astfel, întăriți întru taina biruinței Lui Hristos asupra iadului, a păcatului, a necredinței și a dezbinării, să rămânem uniți în biserica Lui cea sfântă și să rostim cu toții: ,,Hristos a Înviat”. Galerie foto.

   
Copyright © 2024 Direcţia Generală Educaţie şi Cultură Făleşti. Toate drepturile rezervate.
© DGEC FALESTI