icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

elevi buget  Elevii din instituțiile de învățământ preuniversitar din Republica Moldova pot participa la luarea de decizii în repartizarea unei părți din bugetul școlii pentru problemele identificate în instituția în care învață.

 Ei pot participa la identificarea necesităților din școală, genera idei de soluționare a acestora, elabora proiecte, vota și asista la realizarea lor. Acest instrument de educație și implicare civică a elevilor în viața instituției este parte a Programului „Bugetarea Participativă în Școli”, realizat de Asociația Promo-LEX cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral.

 Pentru detalii accesati pagina MEC  
Stimați colegi, 
usmAnul acesta Universitățile continuă a oferi cadrelor didactice din învățământul general  posibilități adăugătoare pentru studii de master, asigurate pentru pedagogi din buget, cu posibilitatea de a beneficia și de burse de studii - pentru cei mai buni masteranzi.
 
Vă puteți documenta accesând paginile  
https://usm.md/?page_id=518

Buletinul informativ al Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”.

index1

  Avocatul Poporului pentru Drepturile Copilului, a realizat în martie –mai 2020 un sondaj,(desfăşurat on-line) cu participarea copiilor cu tema: ,,Respectarea dreptului copilului la sănătate în instituţiile de învăţământ”. Vă propunem spre informare,analiză şi planificare a măsurilor sesizate în Raportul tematic ,,Respectarea dreptului copilului la sănătate în instituţiile de învăţământ”

index1

  DIS Viitorul are plăcerea de a vă trimite studiul "Problemele (ne)participării tinerilor la vot", publicat în cadrul proiectului "Promovarea participării tinerilor la procesele electorale din Republica Moldova", implementat prin Programul de granturi pentru organizațiile de tineret 2020 al MECC.

ba5f6fc535fc0c652e30f800ebbee8cb XLRezultatele înscrierii în clasa I, prima etapă.


În perioada 20 mai-19 iunie 2020, toate instituțiile de învățământ secundar general din raion au desfășurat prima etapă de înscriere a elevilor în clasa I (în baza ordinului DGEC nr.209 din 12 mai 2020).
La moment numărul elevilor înscriși constituie 664.
Etapa a doua de înscriere a copiilor în clasa întâi va dura până la data de 28 august 2020.
Numărul copiilor înscriși dar și locurile libere rămase le puteți vedea în tabelul atașat.

excel 2010 logo

Liliana Lungu, șef adjunct DGEC
   
Copyright © 2024 Direcţia Generală Educaţie şi Cultură Făleşti. Toate drepturile rezervate.
© DGEC FALESTI