icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
și Cultură Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
February 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

citind  14 februarie – Ziua națională a lecturii, marcată al doilea an consecutiv în Republica Moldova. Tot în această zi, acum 89 ani  s-a născut marele poet al neamului - Grigore Vieru. Cu această ocazie, DGEC Fălești lansează concursul de lectură ,,Citind, învăț să fiu”, ediția 2024 cu genericul: ,,Tu  iarbă, tot ai mamă?”, valorificând personajul ,,mamei” în operele lui Grigore Vieru. La concurs pot participa elevii claselor a III-a și a IV-a din instituțiile școlare din raion ce vor fi înscriși în competiție de cordonatorul din instituția educațională. Toate detaliile cu privire la modalitatea de participare și desfășurare a concursului le găsiți în conținutul Regulamentului plasat în link-ul următor:

https://docs.google.com/document/d/1fpA419BQM-EZ9e8AmFtrr4ZnWW4LnyoL/edit?usp=sharing&ouid=110880891245787485045&rtpof=true&sd=true

 Vă invităm să promovăm împreună  lectura, astfel vom asigura viitorul societății cu oameni inteligenți, adepți ai valorilor artistice și promotori ai culturii naționale.

   Coordonator raional - Mihaela Vrînceanu, Specialist principal DMCFPC 

       

 Secțiunea IV Dragi elevi, vă încurajăm să vă înscrieți și să participați cu entuziasm la concursul "Călători în Dimensiunea Fizicii" la secțiunea ScratchFizixChallenge!
  Este o oportunitate minunată de a vă testa abilitățile, creativitatea și pasiunea pentru fizică prin intermediul codării în Scratch.
  Indiferent dacă sunteți începători sau experimentați în programare, acest concurs vă oferă șansa de a vă manifesta creativitatea și de a vă dezvolta abilitățile într-un mod distractiv și captivant.
  Așteptăm cu nerăbdare să vedem ce creații remarcabile veți aduce la viață în lumea Scratch!
  Succes și bucurie în călătoria voastră fizică!
Link pentru înregistrare: https://forms.gle/xR4cEJDgUyoFaS136

 1   Într-un efort de a promova învățarea activă și de a stârni pasiunea pentru fizică în rândul elevilor, concursul raional ,,Călători în Dimensiunea Fizicii” a oferit un mediu captivant pentru cercetare, observație și experimentare. După desfășurarea celor două secțiuni, Fotografie  ,,Fenomene Fizice” și Video-experiment ,,Fizica în Obiectiv”, concursul a adunat 23 de elevi cu 23 de produse în secțiunea I și 38 de elevi cu 30 de produse în secțiunea II.

    La secțiunea I, Fotografie, elevii au surprins cu talent și creativitate fenomenele fizice din jurul lor, transformând observațiile în opere artistice captivante. Fotografiile prezentate au ilustrat frumusețea și complexitatea lumii fizice, reflectând o varietate de fenomene, de la optică la mecanică.

    La secțiunea II, ,,Fizica în Obiectiv”, elevii s-au angajat în explorarea fizicii printr-o abordare dinamică, prezentând videoclipuri experimentale. Cu ajutorul tehnologiei, au adus în prim-plan experimente, demonstrații și aplicații ale conceptelor fizice în moduri inovatoare și educative.

Vă invităm pe toți elevii să vă alăturați și să participați la secțiunea a III-a a Concursului ,,Călători în Dimensiunea Fizicii”.
Așteptăm cu nerăbdare creativitatea și implicarea voastră!
Transmite produsul profesorului de fizică și completează anexa.
                              2     3
 

  În contextul Campaniei "16 zile împotriva violenței" , Asociația Împotriva Violenței ”Casa Mărioarei”  cu susținerea UNHCR- lansează concursul raional de desen avand ca tema "Familia fără violență" . Prin acest concurs, va provocam sa va exprimati, prin mijloace artistice, viziunea voastra cu privire la aceasta tema.

  Orice tânăr/ă, indiferent de varsta sau origine, este invitatat/ă să participe la acest concurs. Nu exista limite ale imaginatiei sau inspirației. Participantii pot folosi orice mijloc de exprimare artistică (decupare, tăiere, lipire, guașă, acuarelă, carioca, tuş,  creion, creioane colorate, tehnici mixte, colaje, grafică pe calculator, etc.)

1 fizica

                     2 fizica   3 fizica

Stimaţi manageri, vedeți ataşat

ORDINUL nr.76 din 27 februarie 2023 Cu privire la organizarea Concursului de lectură „La izvoarele înțelepciunii”, ediția a XXXIII-a, etapa locală.

Irina Bobu-Cornovac, specialistă SCT a DGEC

Stimaţi manageri, vedeți ataşat

ORDINUL nr.57 din 20 februarie 2022 Cu privire la organizarea concursului raional „Călătorie în lumea cărților”.

REGULAMENT

Irina Bobu-Cornovac, specialistă SCT a DGEC

Limba noastră cea română
O vorbim mereu cu drag,
Iar strămoșii ne admiră
Că iubim acest meleag!..

          Aceste versuri sunt preluate din  creația uneia dintre elevele care a devenit învingătoare, la treapta primară,  în Concursul ,,Limba noastră-i o comoară” ediția a VI-a.

        Comisia de concurs  s-a întrunit la data de 28.11.2022 și a analizat riguros, conform criteriilor din Regulament, 13 produse ale elevilor din raionul nostru.

Acești elevi au reprezentat 11 instituții de învățământ.

La treapta primară au concurat  5 produse, la gimnaziu – 7 și la liceu – 1 produs.

Atenție concurs!
 Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu” din orașul Fălești în parteneriat cu Direcția Generală Educație și Cultură Fălești vă invită să participați la concursul raional ,,Crăciunul în familie”.
Data limită de înregistrare 12 decembrie 2022.

https://forms.gle/M2AxSsGY4RZpBAJh7

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE ȘI CULTURĂ FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGEC FALESTI