icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
și Cultură Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
November 2023
Mo Tu We Th Fr Sa Su
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

Rezultatele etapei rationale a concursului republican pentru elevi ,,A chance, une chance, eine chance”, ediția a III-a

  Importanța unui concurs de limbi străine stă în promovarea și dezvoltarea abilităților lingvistice, stimularea interesul pentru învățarea unei limbi străine și oferă participanților oportunitatea de a-și testa cunoștințele într-un mediu competitiv. De asemenea, astfel de competiții pot spori înțelegerea culturală și pot încuraja comunicarea interculturală.

  În acest an, concursul republican ,,A chance, une chance, eine chance”, cu genericul EcultFood, a avut drept scop dezvoltarea cunoștințelor culinare într-o limbă străină și aprecierea pentru diversitatea culturală.

  Și de această dată, elevii au fosc atrași de tematica captivantă, prezentând 62 de produse în format tradițional și digital, din 18 instituții de învățământ din raion.

  Produsele câștigătoare au fost propuse pentru etapa republicană.

  Adresăm un sincer cuvânt de mulțumire elevilor și profesorilor implicați în ghidarea și sprijinirea acestora pe parcursul competiției.

REZULTATE CONCURS.

Rezultatele etapei raionale a concursului republican pentru elevi ,,Limba noastră-i o comoară”, ediția a VII-a.

     Concursurile internaționale,  republicane și raionale pentru elevi  sunt o cale eficientă de promovare a imaginii personale atât a elevului,   cât   și a  instituției școlare în care acesta își face studiile.

    Din multitudinea de competiții intelectuale, Concursul republican ,,Limba noastră –i o comoară”,  lansat de MEC, vine cu obiectivele de a promova modelul vorbitorului cult de limbă română, de a disemina bunele practici de sporire a interesului pentru comunicarea corectă a întregii societăți în limba română, de a demonstra competențe civice, morale și interpersonale ale elevilor, dar și de a promova lectura și beneficiile ei. 

       Și în acest an școlile raionului Fălești au   participat destul de activ la concurs.

  Suntem bucuroși să vă anunțăm că Amnesty International Moldova organizează concursul de pictură și de redactare a eseurilor - „𝗗𝗿𝗲𝗽𝘁𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗼𝗺𝘂𝗹𝘂𝗶 în 𝗰𝘂𝗹𝗼𝗿𝗶 𝘀̗𝗶 𝗽𝗿𝗼𝘇ă”.
Cine poate participa? - Orice tânăr/tânără cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani din Republica Moldova.
Perioada de expediere a lucrărilor - 25 mai - 25 iunie 2023
  Eseurile și fotografiile la picturi vor fi expediate prin e-mail, la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Atenție! Fotografia picturii trebuie să fie de o calitate foarte bună și făcută pe un fundal alb.
𝗣𝗿𝗲𝗺𝗶𝗶 - Câștigătorii locului I la ambele categorii vor pleca într-o vizită de studiu la Amnesty International din Italia 🇮🇹.
𝗗𝗲𝘁𝗮𝗹𝗶𝗶 - Condițiile de participare și criteriile de evaluare le găsiți în Regulamentul de participare la concurs, care poate fi descărcat aici: https://bit.ly/3BVsF1v, dar îl găsiți și în atașament.
   De asemenea, vă anunțăm că luni, 29 mai, la ora 14:30, vom organiza un atelier de instruire pentru elevi unde vom răspunde la toate întrebările pe care doritorii de a participa ar putea să le aibă. Pentru a participa la acest atelier, rugăm elevii să completeze formularul de înregistrare până duminică (inclusiv), pe care îl găsiți aici: bit.ly/3MCLuvh.
 
Regulamentul de participare - concurs de creație
 

 1572875984 Felicitari pentru reusita   La data de 26.04.2023 s-a desfășurat la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău concursul de inteligență și creativitate la limba și literatura română, cu participarea elevilor din clasele a IX-a - a XII-a din republică. Aducem felicitări elevilor Matcovschi Marius, clasa a XII-a și Saviuc Anastasia, clasa a XI-a din Liceul Teoretic „A.Pușkin”, Fălești, care au obținut premiul I în cadrul acestui concurs.Felicităm elevii pentru rezultatul obținut și aducem mulțumiri profesoarei Deaciuc Ina, pentru activitatea desfășurată cu elevii capabili de performanțe înalte.

  La data de 28 aprilie, s-a desfășurat online și Concursul Absolvenților la Informatică ediția 2023, organizat de Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.

  Direcția  Generală  Educație și Cultură  Fălești  transmite  felicitări elevilor Ceban Mihail și Pleșca Denis, IP Liceul Teoretic ,,M.Eminescu”, care s-au clasat pe locul II.

  Totodată, aducem  mulțumiri  dnei Calmațui Cristina, profesoară de informatică,  pentru munca depusă cu dăruire și puterea de motivare.

FB IMG 1683180872007

 

 

    La data de 28 aprilie, s-a desfășurat online Concursul Absolvenților la Matematică ediția 2023, organizat de Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.

  Direcția  Generală  Educație  și  Cultură  Fălești  transmite  felicitări  elevilor Frumosu Nichita, IP Liceul Teoretic ,,A. Pușkin”, profesoară Diaciuc Gabriela și Huțanu Laurențiu, IP Liceul Teoretic ,,M. Eminescu”, profesoară Trocin Eugenia, pentru  performanțele  obținute.

  Totodată, aducem  mulțumiri  cadrelor didactice pentru munca depusă cu dăruire și puterea de motivare. Galerie foto.

Invitație!
 
Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți organizează în data de 29 aprilie 2023 Concursul lucrărilor de cercetare a elevilor ,,Chimia în viața noastră”.

Sunt invitați să participe elevii claselor a X – XII-a și studenţii colegiilor din Zona de Nord al Republicii Moldova.

Lucrările sunt prezentate oral pe slaiduri (Power Point) în limba română sau rusă. Durata prezentării 7-8 minute.

mapa

Universitatea Tehnică a Moldovei invită liceenii să participe la Olimpiada Republicană Tehnică la CHIMIE.

Student for a Day good textCentrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO este instituție publică educațional–metodică de învățământ extrașcolar la nivel național, ce contribuie la dezvoltarea și implementarea politicii statului în domeniul educației copiilor și tinerilor. Anual Centrul ARTICO are peste 50.000 de beneficiari direcți din toată republica în cadrul cercurilor, seminarelor și training-urilor, concursurilor și expozițiilor.

Cariera Mea este un proiect organizat de Centrul ARTICO, cu scopul de a oferi servicii de ghidare și orientare profesională pentru tineri. În cadrul proiectului se desfășoară seria de evenimente „Descoperă profesia de...” - activități cu implicarea specialiștilor din diferite domenii, oferind tinerilor informații despre specificul profesiei, studii, posibilități de angajare și alte facilități. 

Student for a day este o serie de evenimente în cadrul cărora tinerii au ocazia de a vizita universitățile din Republica Moldova pentru a se informa cu privire la oportunitățile și programele de studii pe care acestea le oferă.

Urmare a celor spuse, invităm elevii din treapta liceală a școlii dvs. să participe la evenimentul Student for a day la UPSC, care va avea loc vineri, 17 martie, ora 14:00 la UPSC (str.Ion Creangă 1).

Link de inregistrare:https://forms.gle/PD5zZkQ6wTsdaSsw6

Centrul Republican pentru Copii și Tineret ”Artico” organizează Concursul Republican ”Professional Engineering Competition”, ediția a IV-a.

  • Data de desfășurare a concursului:25 martie 2023;
  • Participanți:elevii cu vârsta cuprinsă între 16-18 ani din instituţiile de învăţământ general şi profesional-tehnic din Republica Moldova.
  • Înscrierease va face prin intermediul platformei de înscriere online https://forms.gle/7tsEThBCB4HK4Uex5 până pe data de 21 martie 2023.

Fiecare pedagog care va însoţi o echipă va primi certificat de participare.

 

Se anexează: Regulamentul de participare la Concursul Republican ”Professional Engineering Competition”, ediția a IV-a.

   
Copyright © 2023 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE ȘI CULTURĂ FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGEC FALESTI