Ziua Sportului și a Mișcării Olimpice.

  În cadrul Săptămânii Mișcării în Republica Moldova, Direcția Generală Educație și Cultură Fălești, sub egida Ministerului Educației și Cercetării și  a Comitetului Național Olimpic, a organizat activități care promovează un stil de viață activ și sănătos în rândul locuitorilor raionului.

  În perioada 20-22 mai în raionul Fălești a fost organizat Cupa Republicii Moldova la Kickboxing, unde au participat aproximativ 300 de sportivi din întreaga țară. Ca oaspeți de onoare i-am avut pe președintele Federației Naționale Oriental Kickboxing din Republica Moldova, vicepreședintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv – Tudor GOREA, președintele raionului Fălești – Vadim ROȘCA, șefa DGEC Fălești – Mariana OSADȚA, primarul orașului Fălești – Alexandr SEVERIN, președinta Federației Naționale de Kickboxing din Urcaina – Pavlenco Olga, vicepreședinții – Seghei RUDENCO și Iurii ZUBOV, precum și reprezentatul Ministrului Culturii și Politicii Informaționale din Ucraina – Lesea Malooka.

  La data 26 mai 2024, elevii din instituțiile de învățământ din raion au participat la Crosul Olimpic organizat în cadrul Zilei Sportului și a Mișcării Olimpice. Oaspeți de onoare prezenți la eveniment a fost șefa DGEC Fălești, Mariana OSADȚA, reprezentatul Agenției Teritoriale Olimpice Fălești, Dmitri RAILEAN. La finalul competiției participanții au fost premiați cu medalii și diplome, iar din partea comitetului olimpic li s-au oferit învingătorilor tricouri și literatură tematică.

  De asemenea pe stadionul raional „Spicul” au fost organizate competiții la următoarele genuri sportive: mini fotbal între echipele  Școlii Sportive pentru Copii și Juniori din Fălești și municipiul Bălți; handbal fete și lupte greco-romane.

  Scopul principal al acestor activități a fost de a încuraja locuitorii raionului să adopte un stil de viață activ, prin participarea la diverse activități fizice și sportive.  

  Aducem sincere mulțumiri tuturor celor implicați în buna organizare a activităților. Galerie foto.

   
Copyright © 2024 Direcţia Generală Educaţie şi Cultură Făleşti. Toate drepturile rezervate.
© DGEC FALESTI