icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

  Motivaţia pentru învăţare a elevilor trebuie stimulată, orientată, întreţinută, iar cadrul didactic joacă, alături de părinţi, un rol de prim rang în această întreprindere. Astfel, este esenţial ca învățătorii să fie convinşi că este nevoie de intervenţia lor pedagogică şi că deficitul de motivaţie poate să fie influenţat pozitiv în spaţiul şcolar.

 ,,Stimularea motivației – tendință pentru asigurarea succesului școlarului mic” - acesta a fost genericul seminarului teoretico-practic  desfășurat la data de 21.03.2024, în incinta  IPLT ,,I.Creangă”, iar cadrele didactice din învățământul primar ale acestei instituții au fost în rol de formatori raionali, moderatori ai activității.

 

 Activitatea a început cu desfășurarea orelor publice la 4 disciplini școlare:

  1. Dezvoltarea personală – cl.III-a , învățătoare - Pripișneac Alexandrina
  2. Matematica – cl. I, învățătoare - Dolgan Alisia
  3. Educația fizică – cl.III, învățătoare - Gurduza Zinovia
  4. Limba engleză – cl.II, învățătoare – Zubic Ala .

  La finalul  orelor publice cadrele didactice participante au apreciat calitatea desfășurării activităților, respectarea etapelor lectiilor, formelor de lucru, varietatea  metodelor aplicate, strategiilor inovative, tactului pedagogic și climatul favorabil în timpul lecțiilor cu calificativul ,,FOARTE BINE”.

  Partea a doua a seminarului a fost divizat în două sesiuni :

Sesiunea teoretică : ,, Stimularea motivației mit vs realitate” – moderatoare, Andriana Malachi, învățătoare IPLT,,I.Creangă”.

Sesiunea practică : ,,Educația plastică loc de joacă și de învățare ” – moderatoare,Lilia Antoci , învățătoare IPLT,,I.Creangă”;

  În cadrul acestor două sesiuni moderatoarele au aplicat diverse tehnici , metode de lucru cu copiii, cu caracter motivațional la un nivel deosebit.

 Un aport esențial în organizarea și desfășurarea acestui seminar  ia revenit echipei manageriale în persoana dnei Lungu Aliona - manageră și directoarei adjunctă pentru instruire – Cervaniuc Diana, fapt pentru care le mulțumim pentru colaborare, deschidere și professionalism .

Fiecare participant la activitate a avut parte de o experiență profesională interesantă, plăcută și consistentă ca volum de informație nou acumulată.

Sincere mulțumiri instituției gazdă , formatorilor, echipei manageriale și nu în ultimul rând elevilor ciclului primar. Vă dorim succes și vă îndemnăm să motivați în continuare cu aceeași abnegație generațiile de elevi ce vă calcă pragul instituției! Galerie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI