Ministerul Educației și Cercetării informează despre lansarea ediției a VIII-a a Concursului în domeniul proprietății intelectuale pentru elevi.

  Scopul competiției este creșterea nivelului de cunoștințe în domeniul proprietății intelectuale, formarea și consolidarea abilităților de inovare și creativitate ale tinerilor, sensibilizarea acestora asupra fenomenelor negative de contrafacere și piraterie, dezvoltarea aptitudinilor și spiritului competitiv, dar și a calităților intelectuale ale tinerilor.

 

  La competiție pot participa tineri din Republica Moldova, care la data înregistrării în concurs studiază în clasele a IX-XII-a, inclusiv din cadrul instituțiilor de învățământ profesional tehnic.

  Acesta se desfășoară în două etape, după cum urmează:

  • · etapa I-a: 1 aprilie – 30 aprilie;
  • · etapa a II-a: 1 mai – 30 iunie.

  Mai multe detalii cu privire la ediția curentă a concursului, condițiile de participare, formularul de înregistrare și regulamentul de organizare a acestuia sunt disponibile pe pagina Concursului https://www.agepi.gov.md/ro/content/concurs-pi.

  Menționăm că Concursul în domeniul proprietății intelectuale pentru elevi este organizat și desfășurat de Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării din Republica Moldova, Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci din România (OSIM) și Oficiul Român pentru Drepturile de autor (ORDA).

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI