icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

„Esenţa matematicii nu este aceea de a face lucrurile mai complicate,
 dar de a face lucrurile complicate mai simple.”
 (S. Gudder)

        La data de 14 martie 2024,  IPLT „Mihai Eminescu” din orașul Fălești, a fost gazda unui deosebit eveniment, organizat în parteneriat cu Direcția Generală Educație și Cultură Fălești - Conferința științifico-practică dedicată Zilei Internaționale a numărului „PI” și Zilei Internaționale a Matematicii, cu genericul „Explorăm și descoperim lumea fascinantă a matematicii”, ediția III-a.

         Oaspeții de onoare, prezenți la activitate, au fost:

- Șefa Direcției Generale Educație și Cultură Fălești, dna Osadța Mariana.

- Dna Valentina Ceapa, consultant principal, Direcția politici în domeniile învăţământ general și învățare pe tot parcursul vieții, curatorul DGEC Fălești.

- Dna Saviuc Aliona, șefă, Direcția Management al Curriculumului și Formare Profesională  Continuă, din cadrul DGEC Fălești, curatorul instituției.

- Dna Bînzari Inga, specialistă principală la DGEC Fălești, responsabilă de disciplinele Matematică, Informatică și Fizică.

           Inițiatorii acestui frumos eveniment, Pasat Ana, profesoară de matematică și Dvorschi Rovena, profesoară de matematică, actualmente, șefă adjunctă a DGEC Fălești, împreună cu cadrele didactice de matematică și informatică din instituția gazdă, au organizat, conform unei agende de lucru, Conferința matematică, care a devenit deja tradiție, pentru a dezvolta labirintul matematicii.

La începutul activității, oaspeții și participanții, au privit și analizat o expoziție inedită a numărului π, confecționat din materiale reciclabile.

 

Mesaje de salut și urări de succese, la începutul conferinței, au adresat, dna Tambur Cristina directoare a IPLT „Mihai Eminescu” din or. Fălești, dna Mariana Osadța, șefa Direcției Generale Educație și Cultură Fălești și dna Valentina Ceapa, consultant principal, Direcția politici în domeniile învăţământ general și învățare pe tot parcursul vieții, curatorul DGEC Fălești.

Participanții la Conferinţa ştiinţifico - practică a liceenilor, ediția III-a cu genericul: „Explorăm și descoperim lumea fascinantă a matematicii” au fost matematicienii curajoși ai instituțiilor de învățământ:

Universitatea de Stat „Alecu Russo”, orașul Bălți;
Colegiul Economic „Anghel Rugină” din Vaslui, jud Vaslui, România

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași, România

IPLT„Meșterul Manole”, s. Sălcuța, r-n Căușeni

IPLT „Mihai Eminescu”, orașul Edineț
IPLT „Georghe Coșbuc”, orașul Bălți

IPLT „Mihai Eminescu”, orașul Ungheni

IPLT „Ion Creangă”, orașul Fălești
IPLT „Alexandru Pușkin” orașul Fălești
IPLT „ Mihai Eminescu”, orașul Fălești-instituția gazdă.

La final de activitate, inițiatorii conferinței, au adus sincere mulțumiri tuturor elevilor și cadrelor didactice care au participat la Conferinţa ştiinţifico - practică a liceenilor, ediția III-a cu genericul „Explorăm și descoperim lumea fascinantă a matematicii” și au prezentat Produsul proiectului – o cărțulie care conține informații, prezentări, lincuri, din cadrul Conferinţei ştiinţifico - practică a liceenilor, edițiile anterioare (I - 2021-2022, II – 2022-2023).

Elevii și cadrele didactice au fost decernate cu diplome, fiind îndemnați să participe și în cadrul edițiilor următoare. Galerie foto.

Evenimentul organizat a remarcat importanța interacțiunii profesor-elev, a oferit oportunitatea elevilor de a-și demonstra creativitatea, competențele matematice, abilitățile de comunicare și prezentare și de a realiza un frumos schimb de experiențe și cunoștințe.

 

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI