2024
   

            carteaDGE Fălești anunță lansarea etapei a I-a a concursului raional  ,,Citind învăț să fiu”, care se va desfășura în perioada 14-18 martie 2019.

 Sarcina:  Participanții vor expedia un filmuleț cu reflecții  despre poeziile precum și despre  activitatea scriitorului Iulian Filip, care nu va fi  mai mare de 3 minute.

În filmuleț, elevul trebuie să se prezinte (numele, prenumele, instituția de învățământ, localitatea).

Filmuleţul va fi expediat până la data de 18 martie 2018, ora 17.00 la adresa electronică Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., rugăm ca toate fișierele expediate să aibă numele participantului.

 Criterii de apreciere : 

  1. Fişierul video nu este mai mare de 3 minute.
  2. Participantul anunţă numele de familie, prenumele, instituția de învățământ, localitatea.
  3. Gândurile sunt expuse coerent şi clar, discursul este fără ezitări.
  4. Dicţia este clară, se rostește corect şi clar fiecare cuvânt; se vorbește fără efort; se potrivește respiraţia; se potrivește ritmul (nici prea repede nici prea lent); se intonează diferit şi adecvat unele enunţuri, în funcţie de conţinutul pe care îl exprimă.
  5. Ținuta este potrivită; declamatorul este concentrat la discurs; privirea transmite emoția potrivită; după caz, în situaţii potrivite se adaugă gest şi mimică (nu este obligatoriu).
  6. Este un discurs original prin conţinutul său.

Întrebările legate de concurs rugăm să le adresați prin mesaje la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., precum și la numărul de telefon 0259 23285.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI