p2024
   

Stimați manageri!

Vă rugăm să aduceți la cunoștință profesorilor de limba și literatura română din instituția pe care o conduceți Regulamentul concursului literar Metaforme ale literaturii de anticipație  pe care - l anexăm . Vă îndemnăm să identificați copiii capabili să facă față cerințelor înaintate și să-i îndemnați să se înscrie și să participle la concurs , desigur beneficiind de consilierea din partea cadrelor didactice care le predau.

Despre rezultatele înscrierilor la concurs ne anunțați la adresa : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. până la 21 noiembrie .

Regulamentul concursului literar
Metaforme ale literaturii de anticipație

Concursul va avea separat secțiuni dedicate pentru seniori și pentru juniori. Prin participare vă este garantată cel puțin o formă de premiere. Veți obține premii garantate pentru toți participanții și coordonatorii,  veți obține diplomele (semnate și ștampilate) de partenerii organizatori din mediul universitar, pentru a atesta caracterul național al competiției.

1.      Textelor nu li se impun constrângeri tematice, ci doar formale. Sunt acceptate în concurs lucrări nepublicate în niciun volum şi nepremiate la alte concursuri. Textele primiate și altele selectate vor fi publicate.

2.      Juriul va fi format din scriitori consacrați ai literaturii S.F. care vor urmări expresii ale metaformelor literaturii de anticipație. Concursul „metaforme ale literaturii de anticipație” caută să se delimiteze de prejudecata literaturii de compromis, ba chiar să ofere o direcție pentru textele tinerelor condeie ce nu sunt o continuitate a literaturii de duzină sau încadrate ca o tendință de a ieși din sfera limbajului banal, ci o căutare a formelor înalte pentru literature de anticipație. O căutare a realității vizibile, anticiparea realităților prin metaforme ale literaturii S.F.

3.      Se accepta lucrări prin e-mail, caz în care acestea vor fi trimise în format MS Word (doc-2003),  format A4, de maximum 15 pagini la un rând şi jumătate, text aliniat „justified” folosind fontul Times New Roman de 12 puncte, cu diacritice. Titlul va fi scris cu majuscule, 14 puncte bold, centrat, iar sub titlu numele autorului și al coordonatorului (dacă este cazul, în special la elevi).

4.      Concursul este deschis atât amatorilor cât şi profesioniştilor.

5.      Textele trebuie să fie situate într-unul din domeniile: science fiction, fantasy sau horror. Nu vor intra în concurs:

a)      textele experimentale;
b)      texte excesiv de marginale faţă de categoriile enunţate;
c)      texte infiltrate de prea mult argou;
d)     texte cu greşeli gramaticale flagrante şi repetate.

Acţiunea noastră, având o mediatizare forte şi fiind una de tineret, preferăm  orientarea spre valorile democratice şi ale societăţii civile. Textele trebuie să reprezinte un bun compromis între etică şi deontologie profesională a scriitorului

6.      Premiile vor fi acordate de edituri şi reviste de mare notorietate şi nu vor consta exclusiv în cărţi.

7.      Textele vor fi trimise pe adresa:

a)      Prin e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  (dacă nu primiți confirmarea pe email în 24 de ore,  vă rugăm sunați la 0757497764 /0746386349- textele pentru concurs vor avea la emailul trimis subiectul: „PENTRU CONCURS”).

8.      Termenul-limită de expediere a textelor este 21 noiembrie.

Pentru seniori se vor oferi premii în modul următor:

a)      Premiul I – 200 lei
b)      Premiul II – 100 lei
c)      Premiul III – 50

Pentru juniori se vor oferi premii ce vor consta în pachete de cărți și în bani în valoare de :

a)      Premiul I – 100 lei
b)      Premiul II – 50 lei
c)      Premiul III – 50 lei

9.      Rolul concursului este de a pune în valoare talente tinere care încă nu s-au afirmat în sfera
culturală. Organizatorii asigură transportul, cazarea şi masa laureaţilor.

10.  Laureaţii vor fi anunţaţi în timp util pentru a fi prezenţi la festivitatea de premiere. Vor fi acordate premii speciale scriitorilor consacraţi.

11.  În funcție de textele trimise pentru evaluare pot apărea noutăți. Toate detaliile vor fi comunicate la adresa de mai sus.

             12.  Participanților care nu pot ajunge la eveniment li se vor transmite colet cu premiile obținute și vor suporta taxele aferente.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI