icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

     Sâmbătă, 01 februarue 2020, în incinta Casei de Creație  și Agrement pentru Copii și Tineri „Eleonora Găină” or. Fălești, s-a desfășurat în premieră Concursul  Raional  „ROBOȚELUL MEU”, scopul căruia a  fost „stimularea, dezvoltarea și  promovarea interesului la copii și tineri către domeniile de ştiinţă, tehnologie, inginerie, matematică, artă  prin pasiunea față de robotică” - conform spuselor conducătorilor de cerc  Anatolie Poperecinîii și Mihai Manoli.

     Participanți au fost 11 copii (9 băieți și 2 fete), pasionați de robotică din 4 instituții de învățământ din raion (IP LT „Ion Creangă”, „M.Eminescu”, „A,Pușkin” și IP Gimnaziul s.Musteața), alături de care au fost familiile lor.

     În conformitate cu condițiile  Regulamentului evenimentului, participanții au fost implicați la 5 probe:1)Prezentarea temei de acasă, 2) Proba teoretică, 3) Proba practică (asamblarea robotului mBot), 4) Dirijarea robotului pe traseu, 5) Programarea grafică a robotului, demostrând membrilor juriului  că pot utiliza  corect  termenii specifici roboticii,  că  reușesc să identifice  particularităţile distinctive ale roboţilor, a  domeniilor de utilizare a roboţilor, a situaţiilor în care pot fi utilizaţi roboţii în funcţie de tipul lor, explicând legile roboticii.

      Premiile concursului  au fost oferite de către Familia Poperecinîi. De ce? Membrii  familiei, cei 3 copii, ce au îmbrățișat profesia de pedagog, printre care și  Anatolie Poperecinîi, conducătorul cercului „Robotică”de la CCACT Fălești, au inițiat o frumoasă tradiție de familie -de a susține realizarea anuală a  câte  un  eveniment educativ în aminitirea tatălui  lor „IN MEMORIAM ANDREI POPERECINÎI, profesor de „Educație tehnologică” din s.Sarata Veche. Galerie foto.

      Felicitări  participanților și organizatorilor pentru pasul îndrăzneț reailzat!  

     Viață  lungă Concursului, care sperăm să i-a amploare, fiind o pistă de identificare a copiilor -inventatori din raion!

PS:Cele Trei Legi ale Roboticii: Legea 1: Un robot nu are voie să pricinuiasca vreun rău unei ființe umane, sau prin neintervenție, să permită ca unei ființe omenești să i se facă rău. Legea 2: Un robot trebuie să se supună ordinelor date de către o ființă umană atât timp cât ele nu intră în contradicție cu Legea 1. Legea 3: Un robot trebuie să-și protejeze propria existență, atât timp cât acest lucru nu intră în contradictie cu Legea 1 sau Legea 2.

 

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI