Implementarea  Curriculumului 2019 la Limba și literatura română în clasa a V-a, monitorizată de DGE, conform Planului de activitate  pentru anul de studii în desfășurare, rămâne problemă prioritară. S-au scurs  deja aproape 3 luni de activitate  educațională, e posibil să facem niște totaluri și concluzii, să trasăm obiective clare pentru activitatea ulterioară.

         În acest scop, săptămâna trecută,  a fost organizat seminarul metodic cu profesorii de Limbă și literatură română care predau la clasa a V-a. La întălnirea organizată  s-au  analizat și discutat unele rezultate ale implementării  noilor documente de politici, s-au făcut totaluri și concluzii vis-a-vis de  studierea , cunoașterea  și respectarea actelor  reglatorii ce țin de implememtarea calitativă a noii Curricula, de asigurarea continuității în implementarea Instrucțiunii privind managementul temelor de casă la disciplină, a continuității la nivelul clasei  a V-a  din perspectiva  trecerii de la Evaluărea Criterială prin Descriptori (ECD) la  evaluarea prin note.

        De asemeni s-a vorbit despre activitaea eficientă a Comisiilor metodice „Limbă și comunicare” din instituțiile de învățământ secundar – general din raion și despre completarea conformă cerințelor a protofoliilor cadrelor didactice  și a mapelor Comisiilor metodice.

       Cadrele didactice s-au autosesizat  vizând  carențele   admise și au  obținut claritate  cu privire  la unele momente  mai dificile. Galerie foto.

    

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI