Tradițional, în fiecare  an, în republică, cele 12 licee care poartă  numele renumitului poet rus Aleksandr Pușkin  se întrunesc în cadrul forumului acestor instituții.

      La 23 octombrie 2019, forumul al XIV –lea  al liceelor teoretice cu numele lui Pușkin s-a desfășurat în or. Fălești, gazda evenimentului fiind LT ,,A.Pușkin”.

      La eveniment au fost prezenți oaspeți din liceele republicii, ale orașului Fălești, reprezentanți ai  Reprezentanței Rusiei în Moldova,  ai Centrului rus de cultură și știință, ai Obștinei ruse din Moldova, vicepreședintele raionului Dn. Roman Radu, șeful DGE Mariana Osadța etc.

     Atmosfera de sărbătoare  creată de  prestanța elevilor  care,  prin vestimentație, muzică, maniere,  au redat  epoca anilor de liceu ai lui A.S.Pușkin a dominat întreg evenimentul.

     Au fost prezentate activități de cercetare istorico - lingvistică,  prezentare de carte,  a fost apreciat  rolul  LT ,,A.Pușkin” , Fălești în sistemul educațional din raion.

     Tot în cadrul acestui eveniment elevii clasei a X-a din instituție,  supuși diverselor încercări și testări,   au fost primiți în rândurile  ,, frăției de liceeni”, fapt care a fost încărcat de emoții  deosebite pentru toți cei prezenți.

    Oaspeții au rămas impresionați de  creativitatea, talentele și potențialul elevilor  și cadrelor didactice din liceul ,,A.Pușkin” .

    Vă felicităm pentru buuna organizare și desfășurare a Forumului!!! Galerie foto.

                                                                         A.Saviuc, șef DMCFPC

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI