icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

Trilogia basarabeană de Val Butnaru, la Librăria din Centru

Marți, 13 martie crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Trilogia basarabeană de Val Butnaru, apărut la Editura Cartier în colecția Cartier popular, coordonată de Gheorghe Erizanu.

 

Sesiune de autografe. Cartea a apărut și în variantă digitală. Preț promoțional în ziua lansării.

Alături de autor vor participa:

Felicia Cenușă

Vadim Pistrinciuc

Maria Șleahtițchi

Moderator: Em.Galaicu-Păun

 „În romanul Cartea nomazilor din B. istoria se scurge dintr-o cupă a vremii în alta, din prezent în trecut și astfel, rotindu-se de câteva ori, se scurge calvarul de câteva veacuri al basarabenilor.” (Maria Șleahtițchi)

„Ambi
ționându-se să lege un cod narativ de o seducătoare teorie științifică, Val Butnaru înfățișează povestea unei vrajbe seculare între bărbații a doua familii: Negru și Roșu. Putem vorbi de o filiație și mai adâncă a conflictului, coborând până la biblicii Cain și Abel. Aici avem o tipică istorie basarabeană.'' (Vitalie Ciobanu)

„Citită ca o parabolă, povestea (a lui Teo Neam
țu - n.red.) are aceeași, veche, morală despre singurătatea noastră: printre vecini avem un singur aliat, Marea Negră.'' (Mircea V. Ciobanu)


Val BUTNARU (17 aprilie 1955, în Chişinău), dramaturg şi romancierromân. După absolvirea Şcolii Medii Nr. 32 (actualmente Liceul Teoretic Iulia Hasdeu) din Chişinău, urmează Facultatea de Ziaristică a Universităţii de Stat din Moldova (1980), apoi Cursurile Superioare de Regie de pe lângă Institutul de Artă Cinematografică (VGIK) din Moscova, în clasa lui Emil Loteanu (1987). Stagii în domeniul jurnalismului: la Radio Europa Liberă (München, 1993) şi la ziarul
Orlando Sentinel (Orlando, SUA, 1994). Din 1979, este reporter la ziarul Tinerimea Moldovei, după care lucrează la Învăţământul public, Literatura şi arta, Orizontul (ulterior, Columna). Redactor-şef adjunct la Sfatul Ţării (1991-1992). În 1992-1994, este director artistic al Teatrului Eugène Ionesco. Corespondent pentru Basarabia la Radio Europa Liberă (1992-1996). În 1995, fondează Grupul de Presă Flux (GPF). În 1999, fondează Jurnal de Chişinău. În 2008, fondează
urnal TV, iniţial pe internet, iar din 2010, în eter. Autor a peste 20 de piese de teatru, montate la Chişinău, Bucureşti,
Iaşi, Bălţi, Botoşani, Cahul, Giurgiu, Sibiu, Constanţa. Printre cele mai importante texte dramatice, se numără: Procedeul de ju-jitsu (1981); Apusul de soare se amână (1982); La Veneţia e cu totul altfel (1989); Iosif şi amanta sa (1993); Saxofonul cu frunze roşii (1997); Cum Eclesiastul discuta cu Proverbele (1999); Şase autori în căutarea unui personaj (2001); Fotografi şi clovni invizibili (2005); Avant de mourir (2007); Scrisorile pierdute de I.L.C. (2008). Premiile Ministerului Culturii pentru cea mai bună piesă (1989, 1999), Premiul „Ion Luca Caragiale” al Academiei Române (1993).
În 2010, debutează ca romancier cu Cartea nomazilor din B., urmat de Negru şi Roşu (2016) și Misterioasa dispariție a lui Teo Neamțu (2017).

 Trilogia basarabeană de Val Butnaru (Cartier popular). Broșată, 556  pag. Preț: 47 RON/ 199 MDL.

 Poți procura cartea și online, oriunde ai fi. E simplu. Intră pe shop.cartier.md/

Ebooks Cartier sunt pe iBooks sau pe shop.cartier.md/

 În Cartier popular au mai apărut:

Copilul teribil de Nicolae Esinencu

Aproape de Grigore Vieru

Biserica Albă de Ion Druță

Vara în care mama  a avut ochii verzi de Tatiana Țîbuleac

Doc de Nicole Esinencu

Când bunicul era nepot… de Aureliu Busuioc

Cumplite vremi de Vladimir Beșleagă

Eu și lumea de Alexei Marinat

Să fi fost totul o mare păcăleală de Iulian Fruntașu

Eseu asupra poeziei moderne de Alexandru Mușina

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI