icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

   IMG 9900    În cadrul seminarului practic desfășurat  în laboratorul digital al IP Liceul Teoretic „M. Eminescu” din Fălești, la data de 9 februarie,  s-a pus accentul pe importanța utilizării instrumentelor și resurselor moderne în procesul de predare-învățare-evaluare la orele de informatică.

     Specialista din cadrul DGEC, Inga Bînzari, a evidențiat în prezentarea sa importanța integrării acestor instrumente și resurse digitale în diferite etape ale lecției de informatică, subliniind beneficiile aduse atât elevilor, cât și cadrelor didactice.

     O perspectivă captivantă asupra utilizării tehnologiei în procesul de predare-învățare a fost realizată de doamna Natalia Dumbravă, profesoară în IP Gimnaziul „E. Coseriu”, Catranîc, oferind participanților posibilitate să exploreze lumea digitală prin animație și prezentare cu ajutorul aplicației Powtoon.

      Cadrele didactice participante au avut ocazia să exerseze utilizarea Ozobotului, un instrument alternativ pentru primii pași în programare, sub îndrumarea doamnei profesoare, Aliona Danilov, de la IP Liceul Teoretic „M. Eminescu”.

 

     De asemenea, a fost evidențiată importanța introducerii inteligenței artificiale în procesul de predare-învățare. Doamna Cristina Calmațui, profesoară IP Liceul Teoretic „M. Eminescu” și domnul Ruslan Crețu, profesor, IP Gimnaziul Bocani, au prezentat modalitățile creative în care se poate folosi inteligența artificială pentru a facilita înțelegerea și aplicarea conceptelor informatice.

      În cadrul seminarului, cadrele didactice au fost informate cu privire la aplicarea programelor de examene pentru ciclul liceal, evidențiind importanța actualizării cunoștințelor în conformitate cu noile cerințe și tehnologii.

      În final, participanții au fost îndemnați să motiveze elevii să participe la diverse competiții și concursuri, precum secțiunea a IV-a  „ScratchFizixChallenge” a Concursului ,,Călători în Dimensiunea Fizicii”, unde aceștia pot descoperi și codifica fenomenele fizice într-un mod interactiv și captivant.

     Seminarul a reprezentat o oportunitate valoroasă pentru cadrele didactice de a îmbunătăți metodele lor de predare-învățare prin utilizarea inovatoare a instrumentelor și resurselor digitale, contribuind astfel la formarea unei generații educate și adaptate la provocările tehnologice ale secolului XXI.

     Direcția Generală Educație și Cultură Fălești, exprimă sincere mulțumiri către cadrele didactice participante pentru contribuția lor esențială în desfășurarea acestui eveniment educativ de succes, precum și către gazda seminarului, IP Liceul Teoretic „M. Eminescu” din Fălești, în persoana doamnei Cristina Tambur, directoare a liceului, care prin mesajul transmis către participanți a subliniat rolul crucial al adaptării la noile tehnologii în educație.

     Recunoaștem eforturile remarcabile în facilitarea procesului educațional și în promovarea utilizării tehnologiei în învățare. Această colaborare și implicare este fundamentală pentru avansarea în continuare a educației și dezvoltarea competențelor digitale în rândul elevilor și al cadrelor didactice. Galerie foto.

 

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI