,,Bunătatea este ceea ce poate auzi un surd și vedea un orb.”
  3 decembrie – ”Ziua mondială a persoanelor cu dizabilități” marcată în IP Gimnaziul ”M.Corlăteanu” , Glinjeni în colaborare cu Serviciul de Asistență Psihopedagogică Fălești , cu genericul: ”Toți suntem la fel cu aceleași drepturi ” .  Implicați în activitatea de sensibilizare dedicată persoanelor cu dizabilități au fost elevii cu nevoi speciale și elevii tip din treapta primară și gimnazială, părinți și administrația instituției  în prezența dnului  manager, Lungu Efim. Moderatoarea activității , dna Pîrțac Diana a utilizat diferite forme de desfășurare a activității , frontală, în perechi, grup și individual.
  Mascota activității a fost INIMA , cea care dirijează emoțiile , sentimentele și trăirile unei persoane cât și determină  gradul de toleranță în relațiile cu semenii.
  Vizualizarea unor filmulețe unde actorii principali erau persoane cu dizabilități au trezit stări de emotivitate profundă  atât în rândul elevilor cât și pentru maturi.
  Activitatea de sensibilizare continuă până la finele săptămânii cu scopul de a se face auzit mesajul celor mai  INDIVIDUALI  și SPECIALI  din întreaga comunitate.  
  Serviciul de Asistență Psihopedagogică Fălești, aduce mulțumiri tuturor elevilor participanți la activitate, Cadrului didactic de sprijin pentru implicare, administrației instituției pentru găzduirea  și desfășurarea  evenimentului, pentru colaborare și promovarea continuă a Educației Incluzive. Galerie foto.
                                                                                              Specialist SAP – Mihaela Vrînceanu
   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI