În scopul  asigurării   implementării calitative a curriculumului  la  Limba și literatura rusă în școala națională  și în școlile cu predare în limbile minorităților naționale, la data de 12.03.2020, în incinta CCACT  din or.Fălești  a avut loc  seminarul teoretico-practic pentru cadrele didactice de limbă și literatură rusă din raion,  la care a dominat  studiul , schimbul de experiență, creativitatea   și promovarea valorilor.

     Responsabilul de disciplină din cadrul DGEC    a organizat un studiu   practic,  axat pe  aprofundarea cunoștințelor despre competențe și pe  didactica bazată pe  dezvoltarea  competențelor  transdisciplinare.

     Formatorii locali,   Nadejda Hanganu, profesoară de limbă rusă , IP Gimnaziul ,,E.Coșeriu,,    Catranîc și  Maia Cușnir, profespoară de limbă și literatură rusă,  IP Gimnaziul   Pompa, în cadrul lecțiilor publice simulate ,  și-au împărtășit  cu colegii experiența de muncă la aspectul dezvoltării competențelor  elevilor  în  baza activităților axate pe inteligențele multiple și pe  platforme / resurse educaționale digitale.

   Colegii , în cadrul analizei lecțiilor desfășurate la seminar, au prezentat  evaluarea  activităților, apoi au  analizat  mostre de fișă de evaluare a lecției, au stabilit   criterii – componente  obligatorii ale unei analize  complexe.

      În încheiere,  a fost organizat un studiu comparat al edițiilor 2016 și 2020 ale Regulamentului privind evaluarea și notarea rezultatelor învățării, promovarea și  absolvirea  în învățământul primar și secundar.

     Motto al seminarului a fost dictonul lui  Djon Diui    Dacă noi vom învăța copiii azi așa cum i-am învățar ieri, atunci le vom fura viitorul.

De fapt  anume aceasta au meționat profesorii participanți la seminar în   reflexiile pe care le-au expus la final. Galerie foto.

   

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI