Profesorii de limbă și literatură română din școlile raionului  au avut azi  o zi de muncă asiduă  în cadrul seminarului metodic desfășurat în incinta LT ,, I.Creangă ” din or.Fălești  care s-a dovedit  a fi  o gazdă ospitalieră  și  a creat condiții favorabile  pentru desfășurarea activității.

       Obiectivul central al seminarului a fost  formarea profesională a cadrelor didactice, în scopul asigurării  formării / dezvoltării competențelor transdisciplinare  ale elevilor,  prin prisma disciplinei pe care o predau, fapt tălmăcit și  practicat  în activitățile propuse și desfășurate în prima parte a seminarului.

      Lecția practică desfășurată în continuare  de Dna Lungu Aliona, cu profesorii în rol de elevi, i-a   surprins pe aceștia prin activitățile interactive  propuse la subiectul  Interpretarea textului literar Eu nu strivesc corola de minuni a lumii de L.Blaga din perspectiva teoriei inteligențelor multiple.

        Totodată  s-au pus unele accente pe  aplicarea Nomenclatorului  tipurilor   de documentație   școlară   la aspectul  activitatea cadrului didactic  și   a  documentelor  ce țin de  activitatea  Comisiei metodice, pe unele  aspecte  ce vizează  procesul de atestare a cadrului didactic, s-au discutat modele de proiectare didactică de lungă durată la disciplină pentru clasele  a V-a și a X-a.

       Aduc mulțumiri tuturor celor implicați în desfășurarea seminarului, participanților  și  profesorilor din liceul gazdă care ne-au fost alături  în activitatea de azi  și, îndeosebi,  Dnei Aliona Lungu, manager și profesor .

       Aștept  să fie diseminate atât   materia de la întrunire, cât și  rezultatele aplicării  în practică a ideilor, experienței  obținute, drept  dovadă a competențelor profesionale dezvoltate ale pedagogilor  beneficiari. Galerie foto.

                                                                                    A.Saviuc , șef DMCFPC

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI