„Valorificarea tradițiilor populare în contextul dezvoltării individualității elevului ”  a constituit tema forte al seminarului metodic cu profesorii la disciplina educația tehnologică, care s-a petrecut în incinta IP Gimnaziul “Alexei Mateevici”, din satul Răuțel, la  data de 10.04.2019.

 

    Instituția a găzduit 28 de profesori din raion pentru a-și împărtăși experiența în promovarea tradițiilor populare la orele de educația tehnologică, petrecute de profesoara Muruzuc Vera.

    Ora demonstrativă a fost un adevărat atelier de lucru atât pentru elevii clasei a IX-a , cât și pentru participanții seminarului.

    Toți au dat dovadă de priceperi, competențe individuale de muncă la diferite module . Satisfacția a fost întâlnirea cu meșterul popular de la Centrul de meșteșuguri tradiționale din satul Răuțel, Dumitru Muruzuc, care a demonstrat MasterClass  în confecționarea  obiectelor populare, arta cioplitului în lemn , împletitul în lozie, paie etc.

   Toți au rămas satisfăcuți  de măiestria meșterului. Trecutul valorificat se va împleti măiestrit cu viitorul discipolilor din gimnaziul satului Răuțel. Galerie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI