La 26 martie 2019, Biblioteca publică Obreja Veche, în colaborare cu IP Gimnaziului „Sergiu  Moraru”, au organizat și desfășurat  etapa locală a concursului  literar „La izvoarele înțelepciunii”, ediţia a XXIX-a,  la care au concurat elevii clasei a IX-a din gimnaziu.Concursul dat a avut scopul promovării lecturii şi familiarizării elevilor cu viaţa şi activitatea scriitorului Camil Petrescu.  A fost o concurență serioasă pentru elevi și cu multe emoții pozitive.

  La concurs s-au înregistrat 5 participanți din clasa a IX-a: Țurcanu Andriana, Bejinaru Natalia, Alexandrov Marina, Gorceac Nicoleta, Chiseliov Iana.  Ele și-au testat cunoștințele în cadrul a două probe. Etapa scrisă a constat dintr-un test AQ format din 25 de itemi ce au reflectat conținuturile operelor propuse pentru concurs: „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”, „Danton„, „Suflete tari”, „Patul lui Procust” și bibliografia autorului Camil Petrescu. Etapa orală a urmărit competența de comunicare orală a concurentelor, propunându-li-se fiecăreea câte un mottou din opera  lui Camil Petrescu. În baza acestui motto trebuiau urmărite: coerența verbală, logica exprimării, prezentarea a trei argumente, trimiterea la  trei opere literare, încadrarea  în timp, lectura expresivă a mottoului.

Sumând scorurile celor două etape, s-au proiectat următoarele rezultate:

  1. Chiseliov Iana-125 p.,
  2. Bejinari Natalia- 111 p.,
  3. Gorceac Nicoleta-109 p.,
  4. Țurcanu Adriana- 105 p.,
  5. Alexandrov Marina- 69 p.

Cunoștințele participanților au fost apreciate de membrii juriului:

Pierdevară Margareta-director adjunct,

Ganea Stela-director adjunct pentru educație,

Cazacu Rodica-profesoară de limba și literatura română,

GrăjdianuAlla-bibliotecara bibliotecii publice,

Gonceariuc Ana-bibliotecara școlii.

 Elevii și-au demonstrat cunoștințele literare, pasiunea pentru lectură și au dat dovadă de curaj fiind apreciați obiectiv, în corespundere cu aptitudinile și competențele demonstrate atât la probele scrise, cât și orală. Câștigătoarea concursului, Chiseliova Iana, va avea fericita ocazie să reprezinte c. Obreja Veche la Concursul raional ”La izvoarele înțelepciunii”,  care se va desfășura la 21 aprilie, curent.Galerie foto.

Îi dorim multă baftă!

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI