Arta, astăzi, este privită altfel, pentru că ea generează idei, transmite valori și evocă emoții pozitive. Disciplina școlară Educația plastică educă gustul estetic, pregătește elevii pentru a ști să reziste tentațiilor, prejudecăților, de a discerne între valori și nonvalori și a putea distinge o operă valoroasă.

    Direcția Generală Educație Fălești a organizat și desfășurat, la data de 27 martie 2019, seminarul  teoretico - practic pentru cadrele didactice care predau disciplina Educația plastică, cu tema „Tehnici și strategii didactice stimulative și de deblocare creativă”. Subiectul nu a fost ales întâmplător – includerea actului de creație în procesul de studiu  este un mod eficient de optimizare a procesului de instruire și educație în domeniul artelor și nu numai.

   Activitatea practică a seminarului a fost susținută de către doamna Eliza Puică-Vasilache, lector universitar, UPS ,,Ion Creangă” Chișinău, care, împreună cu profesorii, a realizat lucrări cu diverse materiale (creioane simple, creioane cerate,  guașe, ceruză), instrumente (pensule, burete) și tehnici de artă (tehnica desenului în creioane cerate, tehnica guașei, ștampilarea, amprentarea, imprimarea, pictură pe lemn, sticlă, pânză, plastic). Aptitudinile dobândite în cadrul seminarului de către cadrele didactice și utilizate în cadrul orelor de Edicație plastică vor ajuta elevii să însușească arta comunicării ideilor și mesajelor vizuale.

   Suntem foarte recunoscători și mulțumim doamnei Eliza Puică-Vasilache pentru efortul și aportul adus la formarea cadrelor didactice din raionul Fălești în predarea disciplinei Educația plastică. Galerie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI