La data de  05.03.2019  în cadrul ședinței Comisiei Metodice „Limbă și Comunicare” în IP Gimnaziul ,,D.Gherman”  Risipeni, s-a desfășurat  o oră publică cu subiectul: Dezbaterea academică - cea mai bună metodă de a învăța să înveți. Reflecții  pe tema iubirii: Dragostea în era digitală, clasa a IX-a, Profesor, Malachi Lilia.

 

     Subiectul selectat este  în curricula disciplinară și a valorificat tema propusă spre studiere  Comisiei Metodice:  Diferențierea și individualizarea procesului educațional prin temele de casă propuse la limba și literatura română.

Dezbaterea organizată s-a axat pe:

  1. Dezvoltarea gândirii critice și a celei analitice;
  2. Formarea unui stil de prezentare a argumentelor în fața publicului (abilități de exprimare orală, corectitudine, coerență, concizie, folosirea adecvată a mijloacelor verbale, nonverbale, paraverbale);
  3. Toleranță față de opiniile diferite sau adverse;
  4. Disponibilitatea pentru lucrul în echipă;
  5. Spirit de colaborare, conlucrare și de competiție;
  6. Capacitatea asumării unui anumit rol în colectivul de elevi.

     Elevii s-au implicat plenar în activitatea organizată, exprimându-și argumentat opiniile despre sentimentul sublim, dragostea și problemele stringente ale adolescenților  survenite într-o eră digitală.

     Lecția având un caracter practic – aplicativ, i-a determinat  pe elevi să se implice activ în discuție, argumentându-și „pro” sau „contra” opinia și evaluându-și propriile realizări în cadrul dezbaterii. Unii, fiind în rol de arbitri, au evaluat, conform  grilei de apreciere, prestația colegilor, accentuând punctele tari, punctele slabe  și oferindu-le recomandări pentru dezbaterile ulterioare. Galerie foto.

      Le urăm elevilor clasei a IX-a succese în continuare și activitatea desfășurată să fie o lecție de  viață.


   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI