La data de 28 octombrie s-a desfășurat Competiția de robotică FIRST LEGO League Jr. Moldova ediția a II-a. la Competiție au participat echipe din toată țara pentru o expoziție captivantă de roboți, proiecte inginerești și descoperiri, una dintre care a fost și echipa „Roboking” din I. P. Gimnaziul „E. Coșeriu”.

     FIRST LEGO League Jr. este un program educațional STEM, non competițional, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani. În fiecare an, FIRST LEGO League Jr. propune o nouă și fascinantă provocare, inspirată din realitate, menită să stârnească creativitatea copiilor. În sezonul acesta, provocarea FIRST LEGO League Jr. este intitulată AQUA ADVENTURE - Aventura acvatică.

     Pornind de la provocarea sezonului, echipa a construit un model motorizat utilizând seturi WeDo si piese LEGO și a pregătit un poster prin care a împărtășit experiența lor.

   Înainte de a participa la competiție elevii au prezentat proiectul lor „Construirea unei zone de odihnă pentru copii în preajma lacului din localitate și aprovizionarea cu apă a localnicilor satului” primarului satului Catranîc, domnului Popovici Mihail. Dumnealui, fiind impresionat de ideile copiilor, a împărtășit la rândul său propriile idei privind proiectul ce ține de constucția unei zone de odihnă în locul dat. A fost un dialog constructiv, unde copii s-au simțit ca niște ingineri maturi. Galerie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI