icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

  Întreaga suflare românească, toți iubitorii de poezie comemorează zilele acestea 135 de ani de când Mihai Eminescu a urcat la cer, devenind Stea.

  La Biblioteca Publică Raională, care îi poartă cu cinste numele, un grup de copii, cititori fideli, au adus un pios omagiu poetic și muzical celui care „ ... a izbutit a găsi frumosul, fără a imita pe nimeni”, vorba lui B. P. Hașdeu. Ne-am aplecat și noi, resemnați, să descoperim iară și iară, răsărind strălucitoare dintre cuvinte, steaua Eminescu! Despre Eminescu s-au scris sute de cărți! Se pare că despre Eminescu s-a spus totul, dar totuși fiecare generație află noi frumuseți poetice și se redescoperă pe sine!

  Cu un cuvânt despre valoarea și actualitatea creației sale, a venit dl Vadim Roșca, președintele raionului Fălești. La eveniment a participat, dna Mariana Osadța, șefa Direcției Generale Educație și Cultură, dna Rovena Dvorschi, șefa adjunctă Direcției Generale Educație și Cultură, dna Tatiana Paladi, șefa Secției Cultură și Turism din cadrul DGEC. Galerie foto.

   
Copyright © 2024 Direcţia Generală Educaţie şi Cultură Făleşti. Toate drepturile rezervate.
© DGEC FALESTI