icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   
,,Știința este ca timpul. Ea merge mereu înainte și niciodată înapoi.
Fiecare nouă zi aduce mult din necunoscut și ne aduce
mai aproape de dezvăluirea secretelor universului.”
(K. Thompson)

  Tehnologiile informaţionale au modificat radical mai multe domenii de activitate umană și educația nu face o abatere în acest sens.

  În prezent, cunoaşterea tehnologică constituie tipul de resursă care deţine două atribute esenţiale: este inepuizabilă şi se perfecţionează continuu. Astfel, apare evidentă necesitatea dezvoltării tehnologiilor şi standardelor educaţionale care să contribuie la eficientizarea procesului de învăţământ.

   În acest context, s-a desfășurat astăzi, 17.05.2023, seminarul metodic la Limba străină cu genericul ,,Integrarea eficientă a tehnologiilor informaționale și de comunicare în procesul educațional la Limba străină. Textul multimodal.”

  Participanții la seminar au aflat despre cele trei tipuri de texte multimodale, dar și unde se încadrează Banda desenată și Rețeta culinară, ca două produse complexe ce stimulează dezvoltarea competențelor de comunicare interculturală la orele de Limba străină.

  Schimbul de bune practici a fost asigurat de dle Liliana Ciobanu, profesoară de limba engleză, IP Gimnaziul ,,E. Coșeriu”, s. Catranîc și Marina Frasin, , profesoară de limba engleză, IP Gimnaziul ,,I. Dumeniuk”, s. Călugăr. Astfel, a fost prezentată aplicația Mentimenter ca un ajutor și suport la crearea unei rețete culinare, dar și instrumentul digital Voki, tehnologie foarte stimulantă pentru producția orală, care dă viață prezentărilor în direct și transformă textul scris în mesaj vocal.

  În concluzie, putem afirma că tehnologia în educație a revoluționat modul în care profesorii formează abilități lingvistice și de comunicare, oferă un întreg spațiu pentru crearea de lecții interactive și captivante pentru elevi, permițându-le să învețe într-un mediu inovativ. Galerie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI