icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

     Marele avantaj al culturii: ea  nu este constrânsă de granițe fizice sau temporale.

    O națiune nu are un viitor dacă se hrănește doar cu trecutul. Dar uitând trecutul nu avem șanse de a edifica  viitorul.  

     Misiunea noastră este de  a da urmașilor  șansa de a trăi într-o lume  care să dăinuie cel puțin încă un veac de acum înainte, iar penru asta trebuie să fim foarte atenți la prezent.

      Evenimentul la care am avut onoarea să participăm, pe lângă multe altele pe care le organizăm fiecare în parte,  vine  să creeze  acel context   care să permită formarea unor noi oameni de cultură, să producă  și astăzi valori cu care să se legitimeze peste o sută de ani cei care vor fi după noi, să protejeze  patrimoniul, însă în același timp să încurajeze  creația. Și, foarte important, să educe tânăra generație în spiritul culturii de calitate, și nu al consumerismului și al divertismentului ieftin.

          Am deplină credință că sunt în asentimentul tuturoractorilor educaționali din raion și de peste hotarele țării  vorbind despre unul dintre cele mai prețioase și delicate bunuri ale acestei națiuni, cultura română, cea care, de fapt, a fost  pusă  în capul mesei la și prin prețiosul Festival Internațional  de Cultură și Civilizație românească  ,,Românașul" ediția a X-a, Iași, desfășurat în perioada 01.07.-05.07.2019, la care ansamblul de dansuri ,, Favorit,, a avut onoarea să fie invitat special, să ne reprezinte cu success și  să câștige admirația publicului.

     Și  DGE Fălești a răspuns cu plăcere invitației gazdelor Festivalului ,, Românașul,,  –administrației  Școlii Gimnaziale ,, B.P. Hasdeu,, din mun. Iași ,  fiind  prezentă la lansarea ediției a X-a și la închiderea Festivalului. Totodată s-au pus începuturile unei noi colaborări între Inspectoratul Școlar al Județului Iași  și DGE Fălești, între Școala Gimnazială ,, B.P. Hasdeu,, din mun. Iași  cu  IET din s. Pîrlița și LT ,, I.Creangă,, Fălești. Galerie foto.

              Este cert:  dacă dorim să ne îndeplinim dezideratele și obiectivele majore ca națiune, ca popor  nu putem decât să depunem  toate eforturile pentru a realiza  consens și coeziune națională bazate pe principii și valori reale, prin dialog permanent.

     De aceea îmi exprim  toată încrederea în  colaborarea pe care am inițiat-o  în aceste zile și  îi doresc ani mulți înainte!

                                                                                                                                                                          A.Saviuc

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI