icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   
 
Concurs național de creație literară cu genericul „Orașul meu”
Dragi elevi și profesori, iubitori ai creației literare!

Cu prilejul Zilei Internaționale a Muzeelor, anunțăm lansarea unui Concurs național de creație literară cu genericul „Orașul meu”, adresat tinerilor pasionați de literatură română, elevilor gimnaziilor, liceelor, colegiilor, școlilor profesionale și centrelor de excelență.
Concursul se va desfășura în perioada 18 mai - 1 iulie 2020, în format on-line.
Scopul acestui proiect cultural este motivarea activității de creație literară a elevilor din învățământul primar și profesional tehnic din țară, dezvoltarea abilităților lingvistice de autoexprimare și promovarea tinerelor talente în domeniul creației literare de proză și poezie.
Concursul se va desfășura în două secțiuni literare: Proză și Poezie, și va fi structurat pe categorii de vârstă. La concurs pot participa elevii de 13 – 19 ani.
Înregistrarea la concurs se va face până la data de 15 iunie 2020, prin expedierea pe email-ul organizatorilor (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.) a lucrării literare, scrisă de competitor, însoțită de un formular de înregistrare. Modelul formularului de înregistrare al participantului la concurs se anexează la regulament.
Vor fi apreciate lucrările literare, care dau dovadă de inventivitate creativă, originalitate, autenticitate, acuratețe gramaticală, sensibilitate artistică și nivel stilistic.
Finaliștii concursului, apreciați cu locurile I, II și III pentru fiecare secțiune, vor beneficia de diplome de grad și cadouri.
Cele mai reușite lucrări literare ale competitorilor vor fi publicate în revista Dialogica, compartimentul Tinere talente, difuzate în format electronic pe site-ul Universității de Stat „Dimitrie Cantemir” și pe diverse portaluri de net.
De asemenea, finaliștii concursului vor beneficia de facilități la admitere în instituții superioare de învățământ, conform profilului.

Concursul este lansat în cadrul proiectului „Cultura promovării imaginii oraşelor din Republica Moldova prin in¬termediul artei şi mitopoeticii” și este organizat de Universitatea de Stat „Dimitrie Cantemir”, sub egida Direcției Cultură a Primăriei Municipiului Chișinău, în parteneriat cu Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău și Comitetul Național ICOM Moldova.
Detaliile privind organizarea și desfășurarea concursului le puteți găsi pe site-ul Universității de Stat „Dimitrie Cantemir” din Chișinău.

Așteptăm cu drag creațiile literare ale Dumneavoastră!
   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI